Bettskena 1 st
Bettskena 1 st säljs till lagerpris och med snabb leverans. Bettskena 1 st finns i kategorin antibite. Läs mer….
Detta paket innehåller 1 st effektiv bettskena från Antibite. Ett bra val för dig som har tidigare erfarenhet av bettskenor och vet hur man använder dem.

&nbsp:
De flesta av våra kunder beställer…
295.00 kr
Artikelnummer: 1100

  • Lågpriser på Bettskena 1 st.
  • Handla snabbt och tryggt via Hälsobutiken.net.
  • Kategori: antibite
  • Erbjudanden flera gånger i månaden.

Köp idag

MER INFO/FLER BILDER

Skenan från ANTIBITE™ är en enkel universalprodukt tillverkad av medicinskt godkänd CE-godkänd EVA-plast. Skenan figursys genom att den först blötläggs i kokande vatten, och resultatet är en tandställning som är helt unik.

Medan tandställningen sitter på dina tänder kommer du inte längre att kunna gnisa tänder och du kommer att kunna sova. ANTIBITE-skenan kan även lindra huvudvärk och spänningar i käke och nacke.

Bettskena mot tandgnissling

Om du gnisslar tänder under dagen eller medan du sover så kan det finnas många orsaker till detta. Den medicinska termen är bruxism och täcker just detta beteende.

Bruxism härstammar från en obalans i kroppen och kan även aktiveras av stress. Detta visar sig oftast om natten när kroppen borde slappna av men stressen bubblar upp och man gnisslar tänderna. På samma sätt kan det uppstå om du lider av ångest eller spänningar, och i slutändan leder det till tandskador och huvudvärk eller migrän under dagen.

Vi har specialiserat oss på bettskenor som enkelt och billigt kan lösa problemet och ger en förbättrad livskvalitet. En billig bettskena har oftast samma inverkan som en skräddarsydd bettskena – så passa på och bli av med din tandgnissling morgon.

En bettskena kan lindra huvudvärk

Om du vaknar av att du har huvudvärk ibland kan det vara för att du gnisslar tänderna något medan du sover. Käken drivs av en stor muskel och vid tandgnissling är denna igång hela tiden. Denna aktivitet medför trötthet och huvudvärk som kan visa sig på morgonen och under dagen.

Med en bettskena ger du munnen ro eftersom att den dels ger ett skyddande lager mellan dina tänder. På så sätt gnisslar du inte tänderna mot varandra utan allt är omgivet av skonsam plast. Samtidigt skapar bettskenan ett litet mellanrum mellan tänderna, vilket är tillräckligt för att en annan del av käkmuskeln ska aktiveras. Det är den större delen som normalt stänger och öppnar munnen. Den aktiveras inte på samma sätt som de små, vilket ger den lilla rörelsen där tändernas skjuts ut över varandra. Med andra ord blir din mun avslappnad och din nattsömn och timmar under dagen blir även betydligt bättre.

Huruvida man använder bettskenan under dagen är individuellt, men vi rekommenderar att den används under natten då man inte är medveten om att man gnisslar tänderna.

Antibite har redan hjälpt tusentals svenskar att slutta gnissla tänderna. Med deras billiga och effektiva bettskenor kan alla delta.

BRUXISM

Diagnos

Under regelbundna tandundersökningar kommer din tandläkare sannolikt att kontrollera efter tecken på bruxism.

Utvärdering

Om du har några tecken, letar din tandläkare efter förändringar i dina tänder och mun under de kommande besöken för att se om processen är progressiv och för att avgöra om du behöver behandling.

Att fastställa orsaken

Om din tandläkare misstänker att du har bruxism försöker han eller hon fastställa orsaken genom att ställa frågor om din allmänna tandhälsa, mediciner, dagliga rutiner och sömnvanor.

För att utvärdera omfattningen av bruxism kan din tandläkare kolla efter:

 • Ömhet i dina käkmuskler
 • Uppenbara tandavvikelser, såsom trasiga eller saknade tänder
 • Andra skador på dina tänder, det underliggande benet och insidan av dina kinder, vanligtvis med hjälp av röntgenstrålar

En tandundersökning kan upptäcka andra störningar som kan orsaka liknande käk- eller öronvärk, såsom käkledsstörningar, andra tandproblem eller hälsotillstånd.

Remiss

Om din bruxism verkar vara relaterad till stora sömnproblem, kan din läkare rekommendera en specialist på sömnmedicin. En sömnmedicinspecialist kan utföra fler tester, till exempel en sömnstudie som kommer att bedöma episoder av tandgnissling och avgöra om du har sömnapné eller andra sömnstörningar.

Om ångest eller andra psykologiska problem verkar relaterade till din tandgnissning kan du hänvisas till en legitimerad terapeut eller kurator.

Behandling

I många fall är behandling inte nödvändig. Många barn växer ur bruxism utan behandling, och många vuxna gnisslar eller biter inte ihop tänderna tillräckligt för att behöva terapi. Men om problemet är allvarligt, inkluderar alternativen vissa dentala metoder, terapier och mediciner för att förhindra fler tandskador och lindra käksmärta eller obehag.

Prata med din tandläkare eller läkare för att ta reda på vilket alternativ som kan fungera bäst för dig.

Tandvården närmar sig

Om du eller ditt barn har bruxism kan din läkare föreslå sätt att bevara eller förbättra dina tänder. Även om dessa metoder kan förhindra eller korrigera slitaget på dina tänder, kanske de inte stoppar bruxismen:

 • Skenor och munskydd. Dessa är designade för att hålla tänderna åtskilda för att undvika skador som orsakas av sammanbitning och slipning. De kan vara tillverkade av hårda akryl eller mjuka material och passa över dina övre eller nedre tänder.
 • Tandkorrigering. I svåra fall – när tandslitage har lett till känslighet eller oförmåga att tugga ordentligt – kan din tandläkare behöva forma om tuggytorna på dina tänder eller använda kronor för att reparera skadan.

Andra tillvägagångssätt

En eller flera av dessa metoder kan hjälpa till att lindra bruxism:

 • Stress eller ångesthantering. Om du gnisslar på tänderna på grund av stress kan du kanske förebygga problemet genom att lära dig strategier som främjar avslappning, som meditation. Om bruxismen är relaterad till ångest kan råd från en legitimerad terapeut eller kurator hjälpa.
 • Beteendeförändring. När du väl upptäcker att du har bruxism kan du kanske ändra beteendet genom att träna korrekt mun- och käkläge. Be din tandläkare visa dig den bästa positionen för din mun och käke.
 • Biofeedback. Om du har svårt att ändra dina vanor kan du ha nytta av biofeedback, en metod som använder övervakningsprocedurer och utrustning för att lära dig att kontrollera muskelaktiviteten i din käke.

Mediciner

I allmänhet är mediciner inte särskilt effektiva för behandling av bruxism, och mer forskning behövs för att fastställa deras effektivitet. Exempel på mediciner som kan användas för bruxism inkluderar:

 • Muskelavslappnande medel. I vissa fall kan din läkare föreslå att du tar ett muskelavslappnande medel före sänggåendet, under en kort period.
 • Botox-injektioner. Injektioner av Botox, en form av botulinumtoxin, kan hjälpa vissa personer med svår bruxism som inte svarar på andra behandlingar.
 • Medicin mot ångest eller stress. Din läkare kan rekommendera kortvarig användning av antidepressiva eller ångestdämpande mediciner för att hjälpa dig hantera stress eller andra känslomässiga problem som kan orsaka din bruxism.

Behandling av associerade störningar

Behandling för associerade störningar kan innefatta:

 • Mediciner. Om du utvecklar bruxism som en biverkning av ett läkemedel, kan din läkare ändra din medicin eller ordinera en annan.
 • Sömnrelaterade störningar. Att ta itu med sömnrelaterade störningar som sömnapné kan förbättra sömnbruxism.
 • Medicinska tillstånd. Om ett underliggande medicinskt tillstånd, såsom gastroesofageal refluxsjukdom, identifieras som orsaken, kan behandling av detta tillstånd förbättra bruxism.
MENU
HÄLSOBUTIKEN.NET