Motion och träning genom att gå. Se video med gångträning. Cirka 100 miljoner visningar på Youtube. 31 minuter gångträning hemma i bostaden.

Promenader: Trimma din midja, förbättra din hälsa

Är du redo att dra nytta av att gå? Så här kommer du igång – och håller dig motiverad.

Kan du verkligen gå din väg till fitness? Det kan du ge dig på! Kom igång idag.

Fördelarna

Fysisk aktivitet behöver inte vara komplicerat. Något så enkelt som en daglig rask promenad kan hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv.

Till exempel kan regelbunden rask promenad hjälpa dig:

 • Hålla en hälsosam vikt och gå ner i kroppsfett
 • Förebygga eller hantera olika tillstånd, inklusive hjärtsjukdomar, stroke, högt blodtryck, cancer och typ 2-diabetes
 • Förbättra kardiovaskulär kondition
 • Stärka dina ben och muskler
 • Förbättra muskeluthålligheten
 • Öka energinivåerna
 • Förbättra ditt humör, din kognition, ditt minne och din sömn
 • Förbättra din balans och koordination
 • Stärka immunförsvaret
 • Minska stress och spänningar

Ju snabbare, längre och oftare du går, desto större fördelar. Till exempel kan du börja mycket sakta och sedan arbeta dig upp till att gå snabbare och gå en mil på allt kortare tid.. Detta kan vara ett bra sätt att få aerob aktivitet, förbättra din hjärthälsa och öka din uthållighet samtidigt som du bränner kalorier.

Du kan också varva perioder av rask promenad med lugn promenad. Denna typ av intervallträning har många fördelar, som att förbättra kardiovaskulär kondition och bränna fler kalorier än vanlig promenad. Och intervallträning kan göras på kortare tid än vanlig promenad.

Tänk på din teknik

Att förvandla din vanliga promenad till ett träningssteg kräver god hållning och målmedvetna rörelser. Helst så här ska du se ut när du går:

 • Ditt huvud är uppe. Du ser framåt, inte på marken.
 • Din nacke, axlar och rygg är avslappnade, inte stelt upprätta.
 • Du svänger fritt med armarna med en lätt böjning i armbågarna. Lite pumpande med armarna är OK.
 • Dina magmuskler är något åtstramade och din rygg är rak, inte välvd framåt eller bakåt.
 • Du går smidigt och rullar foten från häl till tå.

Planera din rutin

När du börjar din promenadrutin, kom ihåg att:

 • Skaffa rätt utrustning. Välj skor med ordentligt fotvalvsstöd, en stadig häl och tjocka flexibla sulor för att dämpa dina fötter och absorbera stötar. Bär bekväma, löst sittande kläder och utrustning som är lämplig för alla typer av väder, till exempel flera lager i svalare väder. Sikta på att bära fuktavledande tyger, vilket kommer att hålla dig mer bekväm. Om du går utomhus när det är mörkt, använd ljusa färger eller reflekterande tejp för synlighet. Använd solkräm, hatt och solglasögon om du ska ut under dagen.Vissa väljer att använda en aktivitetsmätare, app eller stegräknare. Dessa kan vara till hjälp för att spåra din tid, distans, puls och kalorier.

 • Välj din kurs noggrant. Om du ska gå utomhus, undvik vägar med spruckna trottoarer, gropar, lågt hängande grenar eller ojämn gräsmatta.

 • Uppvärmning. Gå långsamt i fem till 10 minuter för att värma upp dina muskler och förbereda din kropp för träning.
 • Kyl ner. I slutet av din promenad, gå långsamt i fem till 10 minuter för att hjälpa dina muskler att svalna.
 • Sträcka. När du har svalnat, sträck försiktigt dina muskler. Om du hellre vill stretcha innan du går, kom ihåg att värma upp först.

Sätt upp realistiska mål

För de flesta friska vuxna rekommenderas dessa riktlinjer:

 • Aerob aktivitet. Få minst 150 minuter av måttlig aerob aktivitet eller 75 minuter av kraftig aerob aktivitet i veckan, eller en kombination av måttlig och kraftig aktivitet. Riktlinjerna föreslår att du sprider ut denna övning under loppet av en vecka. Större mängder träning ger ännu större hälsofördelar. Men även små mängder fysisk aktivitet är till hjälp. Att vara aktiv under korta perioder under dagen kan läggas till för att ge hälsofördelar.
 • Styrketräning. Gör styrketräningsövningar för alla större muskelgrupper minst två gånger i veckan. Sikta på att göra en enda omgång av varje övning, med en vikt- eller motståndsnivå som är tillräckligt tung för att trötta ut dina muskler efter cirka 12 till 15 repetitioner.

Som ett allmänt mål, sträva efter minst 30 minuters fysisk aktivitet om dagen. Om du inte kan avsätta så mycket tid, prova flera korta träningspass under dagen. Vilken aktivitet som helst är bättre än ingen alls. Även små mängder fysisk aktivitet är till hjälp, och ackumulerad aktivitet under dagen bidrar till att ge hälsofördelar.

Kom ihåg att det är OK att börja långsamt – speciellt om du inte har tränat regelbundet. Du kan börja med fem minuter om dagen den första veckan och sedan öka din tid med fem minuter varje vecka tills du når minst 30 minuter.

För ännu fler hälsofördelar, sikta på minst 60 minuters fysisk aktivitet de flesta dagar i veckan.

Spåra dina framsteg

Att föra noteringar över hur många steg du tar, avståndet du går och hur lång tid det tar, kan hjälpa dig att se var du började ifrån och fungera som en inspirationskälla. Tänk bara på hur bra du kommer att må när du ser hur många mil du har gått varje vecka, månad eller år.

Testa att använda en aktivitetsmätare, app eller stegräknare för att beräkna steg och avstånd. Eller anteckna dessa siffror i en vandringsdagbok.

Håll dig motiverad

Att starta ett promenadprogram kräver initiativ. Att hålla fast vid det kräver engagemang. För att hålla dig motiverad:

 • Förbered dig för framgång. Börja med ett enkelt mål, som “Jag ska ta en 5- eller 10-minuters promenad under lunchrasten.” När din 5- eller 10-minuters promenad blir en vana, sätt upp ett nytt mål, till exempel “Jag ska gå i 20 minuter efter jobbet.” Hitta specifika tider för promenader. Snart kan du nå mål som en gång verkade omöjliga.

 • Gör promenaden trevlig. Om du inte gillar att gå ensam, be en vän eller granne att gå med dig. Om du får energi av grupper, gå med i en hälsoklubb eller promenadgrupp. Du kanske gillar att lyssna på musik medan du går.
 • Variera din rutin. Om du går utomhus, planera flera olika rutter för variation. Om du ofta går i ditt närområde, överväg att gå någonstans nytt, till exempel i en skog eller en park. Prova att ta vägar med kullar eller trappor när du blir van att gå mer. Eller gå snabbare i några minuter och sedan sakta ner i några minuter och upprepa detta. Om du går ensam, berätta för någon vilken väg du tar. Gå på säkra, väl upplysta platser.
 • Ta missade dagar med ro. Om du märker att du hoppar över dina dagliga promenader, ge inte upp. Påminn dig själv hur bra du mår när du inkluderar fysisk aktivitet i din dagliga rutin, och kom sedan tillbaka på rätt spår.

När du väl tagit det första steget är du på väg till en viktig destination – bättre hälsa.

INTE ÖVERTYGAD – HÄR FÅR DU FÖRDELARNA MED ATT GÅ I EN LÅNG LISTA

1. Minskar kroppsfett
I en genomgång av 16 studier visade det sig att ju mer konditionsträning en individ får, desto mer magfett tappar han. Konditionsträning, annars känd som aerob träning, är en av de mest effektiva metoderna för att förbättra fettförbränningen.

För att minska kroppsfettet föreslår experter att du genomgår 20-40 minuters konditionsträning dagligen. Det är lika med 150-300 minuters måttlig till kraftig träning per vecka.

Även enkla konditionsrutiner som promenader, löpning och cykling kan ha betydande minskningar av bukfettet.

2. Bygger muskler
Att hålla sig aktiv är en av de mest effektiva metoderna för att utveckla skelettmuskler , som är en av de tre huvudmuskeltyperna.

Människor bygger muskler när de följer en övning med gott om tid att vila. Att äta en balanserad kost och hälsosam kost är också viktigt när du tränar för att utveckla muskler.

Men vilka är de bästa sätten att bygga muskler genom träning? Det kan vara styrketräning eller kardiovaskulär aktivitet.

3. Stärker benen
Som en muskel svarar ben på träning eftersom de också är aktiva, levande vävnader. Benen blir starkare när de anpassar sig till stress och påfrestningar av fysisk aktivitet.

Vissa övningar som gynnar benen mest inkluderar viktbärande och motståndsövningar.

Viktbärande övningar som att gå, jogga och spela tennis tvingar dig att arbeta mot gravitationen. Medan motståndsövningar som att lyfta vikter hjälper till att stärka benen.

4. Upprätthåller hjärtfunktionen
Det finns många sätt som träning hjälper hjärtat. Det inkluderar att främja hälsosammare kolesterolnivåer, sänka blodtrycket och förbättra blodsockerregleringen.

Förutom dessa hjälper träning också hjärtats artärer att vidgas lättare. Det hjälper också till att göra ditt sympatiska nervsystem mindre reaktivt. Det sympatiska nervsystemet är ansvarigt för att kontrollera din hjärtfrekvens och ditt blodtryck.

Även om dess fysiologiska effekter kan ta veckor, månader eller till och med år att nå full effekt, kan ett enda träningspass vara tillräckligt bra för att ge ditt hjärta ett omedelbart och långvarigt skydd .

5. Stärker lungfunktionen
Precis som hur träning gör ditt hjärta starkare, stärker det också lungorna.

Att vara aktiv får dina lungor att arbeta hårdare för att tillföra det extra syre du behöver. När du blir mer fysiskt vältränad blir dina lungfunktioner mer effektiva för att transportera syre in i blodomloppet ner till dina muskler.

Måttliga övningar som snabba promenader och fritidscykling har visat sig vara fördelaktiga för lungorna. Fysisk aktivitet hjälper också till att minimera risken för lungcancer.

6. Förbättrar hjärnans funktion
Regelbunden träning hjälper också hjärnan att skydda ditt minne och kognitiva färdigheter.

Enligt forskning bidrar aerob träning till att öka storleken på hippocampus. Hippocampus är ett område i hjärnan som är ansvarigt för minne och inlärning.

Träning hjälper också hjärnan indirekt genom att förbättra humör och sömn och minska stress och ångest, vilket är faktorer som bidrar till din tankeförmåga.

7. Förbättrar immunförsvaret
Bevis visar att en fysisk aktiv livsstil har en positiv inverkan på ditt immunförsvar.

Enligt forskning minskar motion förekomsten av smittsamma och icke-smittsamma sjukdomar. Således antyds det att träning förbättrar försvarsaktiviteten såväl som kroppens metaboliska hälsa.

Frekvent träning fördröjer också nedgången i immunitetssvar i samband med åldrande.

8. Hjälper matsmältningssystemet
Träning påverkar också matsmältningssystemet positivt. Men hur?

Att hålla sig aktiv hjälper till att påskynda ämnesomsättningen, reglera vikten, lindra stress och förbättra blodflödet. Alla dessa bidrar till ett hälsosamt matsmältningssystem .

Träning som yoga och konditionsträning lindrar också gastrointestinala symtom.

9. Vårdar din hud
Att upprätthålla en aktiv livsstil leder till friskare hud .

Några fördelar med träning för huden inkluderar ökat blodflöde som hjälper till att ge näring och vitalisera hudceller. Det förbättrade blodflödet bär också bort fria radikaler i kroppen.

Eftersom träning också minskar stress, hjälper det till att lindra vissa hudtillstånd som förvärras på grund av stress.

Fördelar med träning för fysiskt välmående
Nyckelalternativ: Bortsett från att minska våra kroppsfetter, utveckla våra muskler och stärka våra ben, gör träning mer för att hålla hela vår kropp i form. Att hålla sig aktiv upprätthåller ett välfungerande hjärta, lungor, hjärna, hud, immunförsvar och matsmältningssystem.

Fördelar med träning för mentalt välbefinnande
Visste du att fördelarna med träning går utöver vår fysiska hälsa? Ja, det påverkar även vår mentala hälsa.

Fördelar-av-träning-för-psykiskt-Välbefinnande
Träning berör delar av hjärnan som har något att göra med tänkande, minne, koncentration med mera. Nedan kan du ta reda på den positiva effekten av träning på vårt mentala välbefinnande.

10. Skärper minnet
Flera studier visar att personer som tränar regelbundet har större volym i sin prefrontala cortex och mediala temporala cortex än de som inte gör det. Dessa är delar av hjärnan som styr minnet såväl som tänkandet.

Aeroba övningar som promenader ger dessa fördelar för hjärnan.

11. Förbättrar mental smidighet
Behöver du en uppsving i tänkandet? Ta en snabb promenad eller jogga.

Regelbunden träning har visat sig öka mental smidighet eftersom det hjälper till att förbättra din energi, förbättrar ditt humör och hjälper dig att sova bättre på natten. Alla dessa är viktiga för en mycket fungerande hjärna.

12. Ökar kreativiteten
Om du vill få det kreativa att flöda, börja träna.

Att vara aktiv låter människor komma med nya idéer enligt experter. Promenader, löpning, simning och andra former av aerob träning har visat sig stimulera den hjärnhärledda neurotrofiska faktorn som hjälper oss att bli fantasifulla.

Denna ökning av kreativitet har också något att göra med ökningen av hippocampus när vi tränar.

13. Förbättrar koncentrationen
Förutom att förbättra ditt minne, hjälper träning dig också att fokusera.

Vissa studier pekar ut att träning är orsaken till förbättrad koncentration hos barn när de studerar. Att vara fysiskt aktiv stärkte deras kontroll, det vill säga de blev bättre på att multitasking, ignorera distraktioner och bearbeta information i sina sinnen.

14. Stimulerar produktionen av endorfiner
Endorfiner är hormoner som skapar lyckokänslor hos individer. De ger oss en positiv känsla som förbättrar vårt allmänna välbefinnande.

Att stimulera produktionen av endorfiner är en annan fördel med träning. Men vad kan dessa hormoner göra för dig?

De hjälper till att minska riskerna för stress, ångest och depression. Fysiska aktiviteter som promenader, jogging, simning och yoga hjälper dig att må bra med dig själv.

15. Ökar avslappning
Eftersom träning är ett effektivt sätt att hantera stress, hjälper det också till att slappna av i kroppen.

Träning fungerar genom att ersätta din kropps stressreaktioner med vad din kropp känner när du är avslappnad. Sådana stressreaktioner inkluderar spända muskler, snabb andning och ökad hjärtfrekvens.

Du kan uppnå avslappning genom att utföra ångestövningar som andning, mindfulness och progressiv muskelavslappning.

16. Främjar bättre sömn
Experter har upptäckt att träning också hjälper oss att somna snabbare och främjar bättre sömnkvalitet. Även om orsaken bakom denna fördel ännu inte har fastställts, vet de att måttlig aerob träning ökar mängden långsamma vågor vi får.

Slow wave är ansvarig för att föryngra vår hjärna och kropp när vi sover. Det är annars känt som djupsömn.

17. Hjälpmedel vid ilskahantering
Har du svårt att kontrollera din ilska? Träning kan vara svaret.

Forskningen visade att ilskehanteringsövningar hjälper till att lugna människor. Experter föreslår att du utför vissa övningar som att springa om du vet att du hamnar i en ilska-situation.

Att träna före sådana situationer hjälper dig att få bort lite överskottsenergi. Bortsett från det rensar det också ditt sinne och låter dig tänka på vad som gör dig arg.

Fördelar-av-träning-för-psykiskt-välbefinnande
Nyckelalternativ: Träning kan göra underverk för vår mentala hälsa. Upprätthåll en aktiv livsstil om du vill uppleva en boost i din övergripande hjärnfunktion.

Fördelar med träning för känslomässigt välmående
Faktum: träning hjälper oss att bättre hantera våra känslor. Om du har svårt att kontrollera dina känslor kan du bli förvånad över hur att hålla dig aktiv kan förbättra ditt övergripande känslomässiga välbefinnande.

Fördelar med träning för känslomässigt välmående
18. Förbättrar humöret
När du tränar kan det ha en enorm inverkan på ditt humör.

Träning kan förbättra humöret på grund av en kombination av olika orsaker. Detta inkluderar att öka produktionen av serotonin och endorfiner, som hjälper hjärnan att reglera humöret och påverka humöret.

Det hjälper också till att minska immunsystemets kemikalier som förvärrar depression, samt hjälper dig att normalisera dina sömnmönster. Att träna hjälper dig också att fokusera på aktiviteter, vilket ger dig en känsla av prestation.

19. Minskar stress
Stress kan orsaka känslomässiga symtom som irritabilitet, humörsvängningar och tvångsmässigt beteende. Även om det är praktiskt taget omöjligt att eliminera stress, kan du hantera det genom att bli fysiskt aktiv.

Studier visar att träning är effektivt för att minska trötthet samt att få dig att må bättre. Det förbättrar också sömnkvaliteten, vilket är avgörande för att minska stress.

20. Känna sig mindre orolig
Studier fann sambandet mellan ångest och en stillasittande livsstil . Så om du vill förbättra din livskvalitet är det dags att börja röra på dig och träna lite.

Träning avleder ditt fokus från det du är orolig för. Det minskar också muskelspänningen när du rör på din kropp, samtidigt som det förändrar din hjärnas kemi när du får upp pulsen.

21. Minskar känslor av depression
Träning är i vissa fall är lika effektivt som droger. För vissa fungerar det lika bra som antidepressiva.

För de flesta människor är effekten av lågintensiv träning ihållande över tid. När detta händer stimulerar vi produktionen av neurotrofa eller tillväxtfaktorer. Denna frisättning av proteiner får nervceller att växa, vilket skapar nya förbindelser.

Denna utveckling av hjärnans funktion får oss att må bättre, vilket motverkar mild till måttlig depression.

Fördelar med träning för känslomässigt välmående
Nyckel: Överraskande nog hjälper träning till att minska stress, ångest och depression. Detta hjälper till att förbättra ditt humör och påverkar din känslomässiga hälsa positivt.

Fördelar med träning för socialt välmående
Hur hänger din sociala närvaro med? Om socialt välbefinnande börjar bli ett bekymmer för dig, är det dags att upprätthålla en aktiv livsstil. För ja, träning har också fördelar för ditt sociala liv.

Fördelar-av-träning-för-social-välbefinnande
Så här hjälper det dig socialt att hålla sig aktiv:

22. Ökar självkänsla och självförtroende
Att vara fysiskt aktiv hjälper din självkänsla på olika sätt. För det första, eftersom träning ofta resulterar i en förbättrad kroppsuppfattning, får det dig att må bra med dig själv.

Att känna sig stark bidrar också till att skapa en positiv syn på livet. Du får en bättre känsla för dig själv när du gör ditt hjärta, ben, muskler och lungor starkare och när du bekämpar sjukdomar genom träning.

Alla dessa är egenskaper för självkänsla och självförtroende som du får när du tränar.

23. Presenterar möjligheten att umgås
När du går till gymmet för ett träningspass får du träffa folk. Detsamma gäller när man idrottar och är i ett lag.

Detta visar bara på ett starkt samband mellan att vara fysiskt aktiv och socialisering. Detta hjälper också dina ledarskapsförmåga, främjar lagarbete, samt bygger empatiskt beteende.

24. Hjälper dig att skaffa vänner
Nästa sak efter socialisering är att få vänner. Träning ger dig en chans att bygga din sociala cirkel med andra fysiskt aktiva individer.

Säg, att gå, springa eller cykla låter dig upptäcka nya platser i staden. Och det här är en möjlighet att träffa nya människor. Detsamma gäller när du deltar i samhällsevenemang som ett maraton.

I en skolmiljö får barn också vänner genom fysiska aktiviteter. Även äldre vuxna kan lindra ensamheten genom att träffa kompisar under sin vanliga träning.

25. Lindrar ensamhet
På tal om äldre vuxna, seniorer är benägna till social isolering och ensamhet. Och dessa kan resultera i högre risker för flera tillstånd som hjärtsjukdomar och depression.

Tack och lov kan fysiska aktivitetsinsatser minska deras ensamhet och förbättra deras mentala och sociala välbefinnande.

Fördelar-av-träning-för-socialt-välbefinnande
Nyckel: Träning är en möjlighet att umgås. Öka din självkänsla och ditt självförtroende genom att träna och ta tillfället i akt att skaffa vänner.

Fördelar med träning för olika sjukdomsbehandlingar och förebyggande
Lider du eller din älskade av en viss typ av åkomma? Om ja kan träning hjälpa.

Fördelar-av-träning-för-olika-sjukdomar-behandling-och-förebyggande
Enligt forskning kan regelbunden fysisk aktivitet som träning bidra till att minska risken för flera sjukdomar och hälsotillstånd. Nedan har vi identifierat de hälsoproblem som du kan bekämpa med regelbunden träning.

26. Cancer
Experter säger att träning spelar en roll för att förebygga cancer . Att hålla sig aktiv minskar inflammation, kontrollerar vikten och stärker immunförsvaret som alla är avgörande för att bekämpa sjukdomen.

Regelbunden träning kan minska risken för 13 typer av cancer enligt studier från American Cancer Society och National Cancer Institute. Det ökar också livskvaliteten under cancerbehandling.

27. Diabetes
Motion har visat sig hjälpa till att hantera diabetes . Det hjälper till att motverka insulinresistens genom att öka din kropps känslighet för insulin.

När du tränar minskar du också symtomen på diabetes genom att kontrollera din vikt, förbättra blodsockernivåerna, förbättra din övergripande kondition och ditt välbefinnande och minska risken för stroke och hjärtsjukdomar.

28. Stroke
Vanlig träning har positiva effekter på ett antal riskfaktorer som leder till stroke, inklusive diabetes, högt blodtryck och fetma. Detta innebär att du minskar riskerna för stroke när du tränar regelbundet.

Förutom förebyggande har träning också visat sig hjälpa patienter att återhämta sig efter att ha drabbats av en stroke.

29. Hjärtsjukdom
Regelbunden träning stärker hjärtmuskeln, sänker blodtrycket och minskar det onda kolesterolet i kroppen. Dessa är alla viktiga faktorer som bidrar till att förebygga kroniska hjärtsjukdomar.

30. Hypertoni
Om du lider av högt blodtryck kanske du inte tränar tillräckligt. Det är sant eftersom dessa två visat sig vara nära besläktade .

Så vad ska du göra? Din läkare kan rekommendera att du tränar eftersom det kan göra stor skillnad.

Att börja långsamt med träning hjälper dig att kontrollera blodtrycket eftersom det gör ditt hjärta starkare. Och ett starkare hjärta behöver mindre arbete för att pumpa blod, vilket sänker trycket.

31. Fetma
Träning är ett effektivt sätt att hjälpa till att kontrollera vikten och förebygga fetma. Att hålla sig aktiv kan hjälpa till att bränna kalorier och minska kroppsfettet, vilket gör att du kan behålla en hälsosam vikt.

I kombination med rätt kost spelar träning en avgörande roll för att förebygga fetma .

32. Astma
Vissa träningsformer kan utlösa astma. Men med aktiviteter som fokuserar på regelbunden andning och främjande av lungkapacitet, kan träning vara fördelaktigt för astmatiska individer.

Lämpliga övningar som yoga och simning hjälper till att förbättra astmasymtomen på lång sikt. Ofta hjälper det till att kontrollera frekvensen och svårighetsgraden av astmaanfall.

33. Ryggsmärta
Regelbunden träning leder till starkare, flexibla och välbalanserade muskler, som hjälper dig att behålla en bra hållning. En bra hållning är avgörande för att förebygga ryggsmärtor.

34. Traumatiska störningar
Regelbunden träning har också visat sig hjälpa till att behandla trauman som posttraumatisk stressyndrom (PTSD). I en studie av 12 PTSD-patienter visades bevis att träningsintervention hjälper till att lindra symtom på PTSD.

Förutom att minska symtomen, tyder forskning också på att att hålla sig aktiv hjälper patienterna att förbättra coping-strategier genom en mer positiv självidentitet, en förnyad känsla av hopp och beslutsamhet, samt en ökad livskvalitet.

35. Beroende
Träning visar också lovande när det gäller behandling av missbruk .

Få studier tyder på att patienter inblandade i missbruk av en mängd olika substanser visade anmärkningsvärda resultat efter träning. Att vara aktiv hjälpte dem att bli distraherade från beroenden.

Träningspass har hjälpt dem att bygga positiva sociala kontakter. I kombination med andra terapier har träning också hjälpt dem med deras depression och ångest.

Fördelar-av-träning-för-olika-sjukdomar-behandling-och-förebyggande
Nyckel: Regelbunden träning håller läkaren borta. Gå bort från din stillasittande livsstil nu om du vill minska riskerna för olika sjukdomar.

Fördelar med träning för produktivitet
Känner du dig improduktiv på jobbet? Om du redan har provat alla medel för att förbättra din prestation och ingenting verkar fungera, prova att träna.

Fördelar-av-träning-för-produktivitet
Här är några sätt som träning hjälper till att öka din produktivitet:

36. Lindrar stress på arbetsplatsen
Stress på arbetsplatsen är en allvarlig faktor som påverkar din produktivitet. En nyckel till att minska det är – ja, du gissade rätt – genom träning.

Delta även i ett träningspass. Detta beror på att det kan leda till upp till två timmars avkoppling, vilket är viktigt för att öka din produktivitet.

För att nå toppprestanda föreslås också att du tränar utomhus i en mer stressfri miljö.

37. Ökar energi
Om din energinivå konsekvent sjunker under dagen, kan det ge ett stort slag för din produktivitet. Att hålla sig aktiv kan hjälpa dig att öka den energin på jobbet.

Forskning tyder på att när du använder din lagrade energi genom träning så gör du faktiskt mer av den. Nyckeln är att schemalägga ditt träningspass och hålla fast vid det.

38. Förbättrar vakenhet
När du tränar får du en boost i energi och ork. Ditt humör förbättras och stressen på arbetsplatsen minskar.

Dessa bidrar alla till en ökad mental vakenhet på jobbet.

39. Skarpare minne och tänkande
Samma del av hjärnan som får ett uppsving under träning hjälper också till att förbättra vårt minne och vår inlärningsförmåga. Om du behöver lösa några problem på jobbet som behöver tänkas, bör du ta en snabb promenad utanför för att förbättra din tankeförmåga.

40. Minskar risken för eftermiddagströtthet
Känner du en svacka efter att ha ätit din lunch? Bekämpa det med träning.

En studie visar att anställda som ägnar sig åt träning är mindre benägna att drabbas av eftermiddagströtthet, alias efterlunchdipp. Detta tyder på att träning hjälper individer att prestera bättre i sitt jobb.

41. Minskar förlorad arbetsdagsproduktivitet
Träning förbättrar din övergripande kondition, framför allt stärks ditt immunförsvar. När du har bättre immunitet är det mindre troligt att du drabbas av sjukdomar under dina arbetsdagar.

Med förbättrad hälsa är du inte benägen att bli sjukskriven.

42. Bygger sociala kontakter
Att träna på kontoret kan hjälpa dig att få kontakt med dina kollegor. Att interagera med dem hjälper dig att utveckla ett band.

När du blir bekväm med dem kan du vara bekväm med att dela dina idéer med dina kollegor. Detta leder till de bästa idéerna på jobbet som gör ett produktivt team.

Fördelar-av-träning-för-produktivitet
Nyckel: Motion är avgörande på varje arbetsplats. För att förbättra produktiviteten på kontoret är det dags att anpassa programmet “Sitt mindre, rör dig mer” nu .

Fördelar med träning för barn
Har du ett inaktivt barn? Forskning visar att inaktiva barn sannolikt blir inaktiva vuxna. Detta sätter dem i riskzonen att utveckla livshotande tillstånd som hjärtsjukdomar, diabetes och cancer.

Fördelar-av-träning-för-barn
Det är därför det är avgörande för barn att lära sig vikten av träning i tidig ålder. Nedan har vi samlat några av de vanligaste fördelarna med träning för barn:

43. Förbättrar den övergripande konditionen
Regelbunden träning ger en extra energikick. Detta gör att barnen kan vara mer aktiva utan att känna sig trötta hela dagen.

44. Bygger smalare kroppar
Ett fysiskt aktivt barn har mindre risk att bli överviktig . Detta beror på att träning ökar deras totala energiförbrukning, vilket hjälper dem att minska det totala kroppsfettet och bromsar utvecklingen av fetma.

45. Främjar bra hållning
För att ha en bra hållning måste ett barn ha starka, flexibla och välbalanserade muskler. Eftersom regelbunden träning hjälper till att bygga upp friskare muskler kan det resultera i förbättrad hållning och balans i kroppen.

46. Förbättrar akademiska poäng
En studie fann att barn som är aktiva 20 minuter före ett test är mer benägna att få bättre akademiska poäng.

Detta kan tillskrivas minnet som barn upplever efter att ha tränat. Träning förbättrar storleken på hippocampus som är ansvarig för att konsolidera information från korttids-, långtids- och rumsminne.

47. Förbättrar problemlösning
I en annan studie från University of Illinois avslöjade att 30 minyter tillbringade på löpbandet förbättrade barns problemlösning med 10 %.

Detta tack vare effekterna av fysisk aktivitet på kreativiteten, som har visat sig öka konvergent och divergent tänkande.

48. Uppmuntrar en bättre framtidsutsikt i livet
Fysiska aktiviteter påverkar ett barns psykiska hälsa positivt och påverkar hur de uppfattar världen. Detta är tack vare de må bra hjärnkemikalier som träning frigör.

49. Bidrar till lycka
Ett fysiskt aktivt barn är ett lyckligt barn. Träning är känt för att frigöra endorfiner som påverkar vår lyckonivå.

Fördelar-av-träning-för-barn
Nyckel: Barn måste utveckla en aktiv livsstil i tidig ålder. Detta hjälper dem att växa upp till en friskare vuxen, så uppmuntra dina barn att träna regelbundet nu.

Fördelar med träning för seniorer
I motsats till vad många tror bör äldre människor fortsätta att träna ju mer de åldras. Det finns överraskande träningsfördelar för äldre när de når pensionsåldern, framför allt minskar risken för kroniska sjukdomar som stroke och hjärtsjukdomar.

Fördelar-av-träning-för-seniorer
Bortsett från vad so sagts, här är några ytterligare fördelar med träning för seniorer:

50. Minskar risken för fall
Seniorer löper stor risk för halka och fall. När de skadas av fall tar det längre tid att återhämta sig från olyckan.

Men när de tränar regelbundet minskar risken.

Träning förbättrar styrka och flexibilitet vilket leder till förbättrad balans och koordination bland äldre vuxna.

51. Minskar rädsla
Med minskad fallrisk kan äldre människor få mer förtroende för att leva sina liv. Journal of the American Geriatrics Society noterade att seniorer som tränar regelbundet har minskad rädsla för att falla.

52. Uppmuntrar oberoende
Med minskad fallrisk kan individer som tillhör den äldre åldersgruppen röra sig fritt utan att behöva tillsyn.

53. Förhindrar eller fördröjer olika sjukdomar
Med en förbättrad immunfunktion på grund av regelbunden motion kan äldre förebygga eller fördröja uppkomsten av sjukdomar relaterade till åldrande. Detta inkluderar bland annat hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och till och med cancer.

54. Förhindrar osteoporos
Seniorer som fortfarande åtar sig regelbunden träning bygger bättre benmassa och densitet än de som inte gör det. Detta hjälper till att förhindra benförlust när vi åldras.

Det är därför hälsoexperter rekommenderar träning för osteoporos.

55. Förhindrar artrit
Människor med artrit drar nytta av att träna eftersom det har visat sig vara effektivt för att minska smärta och stelhet hos patienter. Det förbättrar också deras rörelseomfång och övergripande styrka.

Eftersom att hålla sig aktiv hjälper dig gå ner i vikt, minskar träning också trycket på lederna.

56. Fördröjer utvecklingen av funktionshinder
Seniorer som håller sig aktiva försenar utvecklingen av funktionshinder som följer med åldrandet. Även enkla övningar som promenader och löpning kan ha betydande effekter på att fördröja sådana funktionsnedsättningar.

57. Förbättrar kognitiv funktion
Regelbunden fysisk aktivitet förbättrar äldres tankeprocess. Träning ökar hjärnans nervceller som är ansvariga för att förbättra ditt minne.

58. Minskar risken för att utveckla demens
Med en ökad kognitiv funktion kan seniorer minska risken att utveckla demens .

En stillasittande livsstil bidrar till utvecklingen av ett sådant minnestillstånd enligt Journal of Alzheimer’s Disease. Att hålla ett aktivt liv kan hjälpa till att bekämpa det.

Detta kan också tillskrivas det faktum att träning hjälper till att bromsa krympningen av hippocampus. Hippocampus är den del av hjärnan som ansvarar för minnet.

59. Främjar socialt engagemang
Att träna kan vara en rolig social tillställning. Att delta i gruppträningslektioner låter dig skapa sociala band, vilket är avgörande för åldrande vuxna.

Socialt engagemang ger dig en känsla av syfte, eliminerar känslor av ensamhet och depression.

60. Ökar livslängden
En stillasittande livsstil är också en av de vanligaste dödsorsakerna hos äldre människor. Detta enligt WHO.

Om du vill leva längre kan regelbunden träning öka livslängden med cirka tre till fem år baserat på studier. Även skonsamma aktiviteter som promenader eller simning kan hjälpa dig att leva längre.

61. Förbättrar livskvaliteten
Förutom fysisk kondition har träning också psykologiska fördelar för de äldre. Deras nyfunna rörlighet och självständighet hjälper till att lindra symtom på depression och bekämpa ensamhet hos äldre människor.

Som ett resultat upplever seniorer ett förbättrat humör i allmänhet. Detta leder till ett lyckligare liv efter pensioneringen.

MENU
HÄLSOBUTIKEN.NET